Well-being @ SF

Well-being @ SF

Corona heeft onze weerbaarheid flink op de proef gesteld. Daar waar we ons vorig jaar helemaal hebben moeten schikken naar het thuiswerk en er misschien juist onze draai in hadden gevonden, mogen we nu terug naar het werk. Is het raar dat dit ergens toch oncomfortabel aanvoelt? Absoluut niet! Lees hier enkele tips die je kunnen helpen om de transitie vlot te laten verlopen...

1. Maak dingen bespreekbaar

Voel je je ergens niet goed bij, bespreek dit dan op een respectvolle manier met je leidinggevende. Praat over wat je bezighoudt, over je zorgen en angsten. Doe dit met bekenden, collega’s, professionele hulpverleners. Zorg dat je systeem niet overbelast geraakt.

Voorbeeldje :

Het kan zijn dat je comfortzone iets beperkter is dan vroeger, niet iedereen weet hiervan. Dus wil je toch liever wat meer afstand, zeg dit dan gewoon op een rustige manier. Je zal altijd op begrip kunnen rekenen.

2. Plan je week

Weet je op voorhand welke dagen je aanwezig zal zijn op kantoor en welke niet, dan kan dit al voor een bepaalde rust en structuur in je hoofd zorgen. Bespreek dus tijdig en in overleg met je teamleider welk schema voor beiden het beste past. 

3. Loslaten

Ons sociaal en professioneel leven zal er niet meer hetzelfde uitzien. Maar een idee hebben over hoe het er juist zal uitzien, heeft nog niemand. Al deze onzekerheid kan stress en spanning veroorzaken, vooral voor diegenen die graag de controle willen bewaren. Tip van de dag: oefen nu al in loslaten. Loslaten betekent dat je de balans opmaakt tussen de zaken waar je impact op hebt en datgene waar jij niets aan kan veranderen.